Solnäs Gård är en stor och vacker fruktodling med gårdsbutik och café i Fjelie, utanför Lund.
Sedan 2015 har Kiviks Musteri tagit över driften av Solnäs Gård, som tidigare ägts av familjen Ericsson i fyra generationer. På Solnäs Gård har det genuina och familjära alltid varit viktigt, precis som det är och alltid varit för oss på Kiviks Musteri. 
Välkomna att besöka oss!

Öppettider

Öppet: tis-fre kl 10-17, lö-sö kl 10-16

Hitta hit: E6:an, avfart Bjärred in mot Lund ca 300 m, avfart Fjelie
Den nya infarten nås från båda håll via avfart mot Fjelie. 

Sportlov på Solnäs Gård

Välkommen ut till oss på sportlovet! Alla barn, stora som små, får pyssla ihop sin egen fågelmatare att ta med hem. Njut av en mysig pannkaksfika med Bamsedryck i vårt gårdscafé. Missa inte att kika i vår gårdsbutik, där vi har allt för småfåglarna i vintertid.
Öppet vecka 8: tis-fre kl 10-17, lö-sö kl 10-16. 

Solnäs Gårdscafé - en stunds njutning

Besök vårt mysiga gårdscafé på Solnäs Gård, där du kan varva ner med en god kopp färsktmalet kaffe, någon av våra hembakade kakor eller en lättare lunch. Utbudet ändras efter säsong. Vi är stolta över att kunna säga att hos oss kommer ni inte hitta några halvfabrikat för här är allt bakat med kärlek från grunden.
Lunch på buffé serveras tis-fre kl 11:30-14, inkl. dryck, bröd, smör, ost, kaffe och kaka. Pris 99 kr.
Vi har också andra kalla och varma rätter till lunch, samt mycket gott att fresta med till fika.

Helgbruncher

Njut av en härlig, äpplig helgbrunch i vår sköna miljö! Ta själv så mycket du vill ha av vårt eget nybakade bröd, juicer och krämer, kalla delikatesser & kallskuret samt klassiska varma brunchrätter. Frukt, hembakade sötsaker & nybryggt kaffe i massor.

Pris: 198 kr för vuxna. Barn 10 kr/år (upp till 12 år)
Tid: Varje lördag och söndag mellan kl 10.30 – 14.00
Boka gärna bord på 046-247089 eller på solnas@kiviksmusteri.se

Solnäs gårdsbutik - med smak av Österlen

I Solnäs gårdsbutik hittar du utvalda produkter från Kiviks Musteri, delikatesser från österlenska 
mathantverkare, närodlade grönsaker och lokalproducerade råvaror från trakten kring Solnäs. 
Här finns bland annat kryddor och choklad från Österlen, oljor från Gunnarshögs gård, kött från 
Borgeby Fågel & Vilt, fina lantägg från grannen och vår uppskattade potatis. Och givetvis säljer vi, nästan året runt, vår egenodlade frukt!
Här hittar du hela Kiviks Musteris sortiment av produkter

Äppelsorter i butik just nu

I vår gårdsbutik kan man köpa äpplen från våra odlingar. Just nu har vi Gloster, Rubinola och Alexander Lucas päron. Hos oss kan du alltid provsmaka så att du hittar just din favorit!

 

Beskärningskurs

Drömmer du om ett vackert äppleträd som bär rikligt med frukt år efter år? Då är detta något för dig! En dag med både teori och praktik. Vår expert delar med sig av sina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt. Efter den teoretiska genomgången, så får du själv praktisera dina nyförvärvade kunskaper med sekatör och handsåg i våra odlingar.
I kursavgiften ingår frukostbulle och kaffe.
Solnäs Gård, Lund: 16 mars kl 9–13 FULLBOKAD Se andra kurser här
Pris: 595 kr
Kontakt: bokning@kiviksmusteri.se eller på 0414-719 30

 

Lär dig beskära träd, renovera gamla träd och ympa

Du får även kunskap om växtsjukdomar och skadedjur på fruktträd. Vår odlingschef och vår trädgårdsmästare delar med sig av sina kunskaper – hur gör man egentligen ett familjeträd? Vad är en grundstam? ....och mycket, mycket mer. Ta gärna med foto på ett träd som du vill ha hjälp med. I kursavgiften ingår kursmaterial, frukostbulle och lättare lunch.
Solnäs Gård, Lund: 17 mars kl 9–15 BOKA DIREKT HÄR
Pris: 1295 kr
För mer info: bokning@kiviksmusteri.se eller på 0414-719 30

Hemma-hos-kurs för dig som bor i Skåne

Nu kan du få en alldeles egen kurs i hur man sköter sitt äppelträd - hemma i din egen trädgård. Då kommer en av våra experter hem till dig och delar med sig av sin kunskap och du får lära dig att beskära och föryngra ditt träd på ett praktiskt och lättförståeligt sätt. Du får en alldeles egen trädplan, unikt anpassad till just ditt äppelträd, som visar vad du behöver göra under äppelåret för att få ett riktigt friskt träd, som ger många härliga skördar.

Kursavgift : 1.895 kr
Då ingår 2 timmar praktisk utbildning, reskostnad och du får en egen, unik trädplan.
Vill du boka till ytterligare timmar vid samma utbildningstillfälle, kostar det 840 kr extra/timme. Om 5 av dina grannar eller vänner villvara med som nyfikna åskådare, så går det bra! Du bokar för hembesök i dec-mars, vardagar kl 8–15.
För mer info:  bokning@kiviksmusteri.se eller 0414–719 30