Från noga utvalda sorter och odlingar

Våra finaste – äppelmust och cider

Vissa äppelsorter gör sig extra bra i must och cider. Belle de Boskoop, Cox Orange, Hollsteiner Cox, Gul Gravensteiner, Röd Gravensteiner, Ingrid Marie och Santana är några av guldkornen bland svenska äpplen och får därför vara huvudingredienser i Våra finaste.

Faktorer som var äpplet odlas och hur jordmån, väder och vind ser ut just där sätter alla sin karaktär på äpplenas smak och är lika viktiga som äppelsorten i sig för att få fram must och cider med riktigt god smak och av hög kvalité. Därför har vi även tagit fram platsspecifika muster och cidrar från odlingar där äpplena mognar gynnsammast.

Våra finaste är ett sortiment med äppelmust och cider som tillverkas i små volymer och finns att tillgå under begränsad tid.

Gjorda på utvalda äppelsorter

 

Gjorda på äpplen från specifika odlingar

Våra odlingar

– ALLA ÄR OLIKA

Våra odlingar har olika egenskaper och karaktär. Vissa har äldre träd, andra är modernare och yngre. Vissa har ett specifikt klimat, andra har unika äppelsorter.

Läs mer
MENY PÅ KÄRNHUSET