Solnäs Gård

Solnäs Gård

Solnäs Gård

Solnäs Gård är en stor och vacker fruktodling med gårdsbutik och café i Fjelie, utanför Lund.
Sedan 2015 har Kiviks Musteri tagit över driften av Solnäs Gård, som tidigare ägts av familjen Lövendahl i fyra generationer. På Solnäs Gård har det genuina och familjära alltid varit viktigt, precis som det är och alltid varit för oss på Kiviks Musteri. 
Välkomna att besöka oss!

Brunch på helgerna

Njut av en härlig, äpplig brunch i skön miljö! Ta själv så mycket du vill ha av vårt eget nybakade bröd, juicer och krämer, kalla delikatesser & kallskuret samt klassiska varma brunchrätter. Frukt, hembakade sötsaker, pannkakor & nybryggt kaffe i massor. Ett trevligt sätt att umgås, äta gott och länge tillsammans.
Lördag och söndagar kl 10.30-14.00 
(Sista brunchen för i år är den 23 december, och vi startar upp brunchen igen den 13 januari)
Pris: 195 kr för vuxna. Barn 10 kr/år (upp till 12 år)
Boka bord på 046-247089 eller på solnas@kiviksmusteri.se

Äpplig jul på Solnäs Gård 25 november

Välkomna att njuta av julstämning på Solnäs Gård! Lördagen den 25 november bjuder vi in till aktiviteter och mys för hela familjen. 
Eva Thuresson, från restaurang Allé på Österlen, gästar oss och inspirerar till ett äppligt julbord (kl. 12-15). Passa på att handla kransar och julblommor, och lite gott från gårdsbutiken till advent. Möjlighet till ponnyridning (kl 10-12) och alla barn kan lämna sin önskelista i tomtens säck.
Ute på kullerstensgården kommer det att grillas korv och vi bjuder på varm äppelbrygd. Såklart är vår traditionsenliga stora julgran på plats, och du kan köpa din egen gran hos oss alla helger fram t.o.m 3:e advent. Öppet kl 10-17. Hjärtligt välkomna!

Solnäs Gårdscafé - en stunds njutning för alla sinnen

Besök vårt mysiga gårdscafé på Solnäs Gård, där du kan varva ner över en god kopp kaffe och någon av våra hembakade kakor, med- eller utan äpple.  Och såklart vår äppelmust! Utbudet ändras efter säsong och smak men det finns alltid något både för den hungrige och för den som bara är sugen. Dessutom uppskattad lekhörna till barnen
- Nära naturen ett stenkast från Lund!

Solnäs gårdsbutik - med smak av Österlen

I Solnäs gårdsbutik hittar du utvalda produkter från Kiviks Musteri, delikatesser från österlenska 
mathantverkare, närodlade grönsaker och lokalproducerade råvaror från trakten kring Solnäs. 
Här finns bland annat kryddor och choklad från Österlen, oljor från Gunnarshögs gård, kött från 
Borgeby Fågel & Vilt, fina lantägg från grannen, dagsfärska grönsaker och vår uppskattade potatis. Och givetvis säljer vi, nästan året runt, vår egenodlade frukt!

Massor av äppelsorter i gårdsbutiken just nu

Just nu säljs äppelsorterna Rubinola, Flädie, Gravenstein, Cox Orange, Ingrid-Marie, Belle de Boskoop, Signe Tillisch och Empire i vår Gårdsbutik. Välkomna in, provsmaka och hitta din favorit!

 

Mellandagsfika - härlig buffé av hembakat

Kom och njut av en mellandagsfika hos oss!
Från den 27 dec t.o.m den 30 dec, kl 11-16, har vi dukat upp ett härligt buffébord av hembakat! Äppelkakor, tårtor, småkakor, desserter och fruktsallad - allt bakat från grunden och med kärlek.
Pris 145 kr/vuxen. Barn under 12 år betalar 10 kr/år. Kaffe och äppeldryck ingår.
Ring gärna och boka bord på 046 24 70 89 eller på solnas@kiviksmusteri.se

Följ oss på Instagram

@solnasgard