Äppelmust
Must är 100% äpple och en ren naturprodukt.
Äppelmust är den råsaft som man får fram när man pressar ett äpple, det är med andra ord 100% äpple, inget annat. En must kan vara sortren, det vill säga gjord på bara en äppelsort, eller innehålla flera olika äppelsorter. Man kan också välja att antingen behålla fruktköttet i musten eller klarfiltrera den.
Som att dricka ett äpple
Vår klassiska äppelmust har funnits sedan 1970 och innehåller enbart råsaften från pressade äpplen. Den är gjord på 100% svenska, handplockade äpplen, utan vare sig tillsatser eller konserveringsmedel. 1 liter must motsvarar ca 1,3 kg äpplen. En god must för frukosten, mellanmålet eller till maten.
Våra finaste – äppelmust
Vissa äppelsorter lämpar sig extra bra att göra must på. Cox Orange, Holsteiner Cox, Gul Gravensteiner, Röd Gravensteiner och Santana är några av guldkornen bland svenska äpplen och får därför vara huvudingredienser i våra sortrena muster.
Faktorer som var äpplet odlas och hur jordmån, väder och vind ser ut just där sätter alla sin karaktär på äpplenas smak och är lika viktiga som äppelsorten i sig för att få fram must med riktigt god smak och av hög kvalité. Därför har vi även tagit fram platsspecifika muster från odlingar där äpplena mognar gynnsammast.
Läs mer här om Våra finaste muster och cidrar